Dit is de eerste release van Tim Bugher en Victor Moyer met hun VicTim Games. ScrumBrawl is geen hoog strategisch spel, maar gewoon eentje in de categorie have fun – have luck.

De setting is een arena die bestaat uit een 20×20 grid. In deze arena zullen vele wedstrijden ScrumBrawl uitgevochten worden, maar wat is nu precies ScrumBrawl? ScrumBrawl is een wedstrijd waarin je met je spelers een bal (de orb) in het doel (de portal) moet krijgen. In het begin van de ronde wordt de orb en de portal willekeurig gedropt in de arena. Willekeurig betekent in dit spel dat je 2 20-zijdige dobbelstenen moet gooien die de positie zullen bepalen. Vervolgens kunnen 2 tot 4 spelers hun team inbrengen. Het team bestaat uit een serie fictieve spelers zoals een draak, een gargoyle, een centaurus en nog veel meer. De bedoeling is dat je de orb oppikt en vervolgens over het veld draagt of werpt (je kan passen geven tussen je team) en uiteindelijk probeert te scoren in de portal. Je kan de orb in de portal dragen of werpen, maar pas op als je werpt, want als je mist moet je tegenstander gewoon de orb oppikken en kan hij daarna onmiddellijk scoren aangezien hij naar dezelfde portal speelt.

Een andere manier om punten te verdienen is om tegenstanders uit te schakelen. Je kan letterlijk hun vel verkopen. Dit is dus geen braaf spelletje netbal, maar een hevige strijd op leven een dood. Dat gevechten of worpen succesvol zijn of niet wordt bepaald door de eigenschappen van het karakter in combinatie met een dobbelsteenworp. Geluk is dus zeker sterk aanwezig, maar met kaarten kan je soms ook de waarde van de dobbelsteenworp beïnvloeden. Om het pittig te maken kan je niet alleen kaarten spelen om je eigen dobbelsteenworp aan te passen, maar ook die van de tegenstander.

Om variatie in het spel te brengen zijn er maar liefst 50 unieke karakters met speciale eigenschappen. Bovendien zijn er ook 8 verschillende soorten orbs. Zo heb je bijvoorbeeld een zware orb die niet zomaar door elk teamlid makkelijk kan verplaatst worden of een orb die je ook kan gebruiken om te vechten. Tot slot is er nog magie die van toepassing kan zijn op een speler. ScrimBrawl belooft dus een spel te worden met een enorme hoeveelheid variatie en krijgt in zijn beginfase zeer positieve kritieken. Hopelijk zal het ook snel in Europa beschikbaar zijn.