Een tijdje geleden kondigde Days of Wonder een wedstrijd aan waarin de hoofdprijs van $10.000 zou uitgekeerd worden aan de ontwerper van een nieuwe Ticket to Ride kaart. Het bedrijf kreeg 612 verschillende mappen toegestuurd. Uiteindelijk werden 2 van de kaarten geselecteerd als winnaar, dus verdubbelde Days of Wonder de prijs en selecteerden ze beide kaarten. De ene speelt zich af in Azië en de andere in India. De dubbele winnaar zal tot gevolg hebben dat er dus 2 nieuwe uitbreidingen zullen verschijnen die beiden een spelbord bevatten dat een beide zijden is bedrukt. Je hebt de treintjes en kaarten nodig van een Ticket to Ride basisspel om deze uitbreidingen te kunnen spelen.

Ticket to Ride Map Collection Volume 1 zal de Team Asia kaart van Alan R. Moon bevatten voor 4 tot 6 spelers en de Asia kaart die de wedstrijd gewonnen heeft voor 2 tot 5 spelers waarop je de uitdaging aangaat om een passage te bouwen door de Himalaya. Deze uitbreiding richt zich vooral op grotere speelgroepen.

Ticket to Ride Map Collection Volume 2 zal zich meer richten op kleinere speelgroepen. In de eerste kaart kunnen 2 tot 4 spelers de doortocht door India maken en op de andere zijde van het bord zal je de Ticket to Ride Switserland kaart aantreffen die al lange tijd is uitverkocht. Deze laatste is geschikt voor 2 of 3 spelers. Voor Ticket to Ride fans die reeds de Zwitserse kaart bezitten zal dit dus een beperkte uitbreiding worden.

Volume 1 mag je verwachten tegen Essen in Oktober. Op Volume 2 is het even langer wachten tot in December.