Je hebt zo van die spellen met een simpel thema waarbij iedereen zich iets kan voorstellen en waarbij zelfs de naam van het spel je in staat stelt te begrijpen waar het over gaat. Een voorbeeld hiervan is dus Eaten by Zombies van Mayday Games.

2 tot 4 spelers moeten zien te ontkomen van de zombies die van plan zijn in ongeveer 20 minuten alle hersenen op te eten van alle mensen die in hun buurt komen. Jij hebt als enige doel te overleven. Als je erin slaagt om als laatste over te blijven ben je de winnaar. Veel vormvereisten zijn er niet aan die overwinning. Dat je als enige overlevende nog met een baseballbat rustig door de straten wandelt, of dat je in een hoekje staat te wenen en om je moeder roept maakt weinig verschil. Zelfs indien je als laatste overblijvende een trage en pijnlijke dood aan het sterven bent mag je nog een kreetje van geluk laten, want de overwinning is binnen!

Je start het spel met 5 zware stokken (vechtwaarde +1), 5 verstopkaarten (vluchtwaarde +1) en 2 sandwiches (vluchtwaarde +1 en trek een kaart). Deze 12 kaarten moet je schudden en er 6 op handen nemen (Hoor ik daar iemand Dominion of Thunderstone roepen?). Vervolgens zal je het moeten opnemen tegen één van de 25 zombies die een vechtwaarde hebben van 1 tot 8 en een vluchtwaarde van 1 tot 4. Je dient vervolgens te beslissen dat je vecht of vlucht.

Als je het gevecht wint of kan vluchten kan je beginnen met het verzamelen van rantsoen. Dit zal noodzakelijk zijn als je verderop in het spel wil overleven. Je speurt door de straten op zoek naar shotguns, kogels, een koevoet, voedsel en alles wat je van pas kan komen tijdens een ontmoeting met zombies. Wat je kan vinden neem je in je hand om de volgende ronde te gebruiken en je vult je hand aan tot je opnieuw 6 kaarten hebt. Gespeelde kaarten en zombies die je hebt kunnen verslaan gaan in je aflegstapel. De zombies in je stapel zijn nutteloze kaarten tijdens het verdere verloop van het spel, maar je kan ze wel kwijt raken door ze toe te voegen aan de zombies die je medespelers aanvallen (overleven in deze harde tijden is enkel weggelegd voor medogenloze karakters).

Als je er niet in slaagt om het gevecht te winnen of te vluchten verlies je kaarten. Als je al je kaarten kwijt bent zal je zelf een zombie worden die de strijd met de overlevenden aangaat. Er is dan wel nog een achterpoortje hoe je uiteindelijk toch nog de overwinning naar je toe kan trekken. Als een speler namelijk 6 zombiekaarten in zijn handen heeft winnen alle zombie spelers omdat de overlevende mensen gek geworden zijn.

Tijdens het spel zullen de zombie hordes steeds sterker worden. Elke keer dat de zombie deck moet geschud worden zal de zombie horde namelijk met 1 zombie aangroeien. Bovendien zal de kans vergroten dat andere spelers nog zombies aan de horde toevoegen. Om eerlijk te zijn is het dus niet echt een eerlijke strijd. Het is niet de vraag dat je al dan niet zal overleven, maar eerder wanneer je zal sterven. Ben je de laatste overlevende, dan win je het spel. Moesten jullie er toch in slagen om de hele zombie deck te verslaan, dan winnen alle overblijvende spelers, maar dat je hierin ooit zal slagen is maar de vraag.

Het spel wordt ondertussen uitgeleverd in Amerika, maar is voorlopig nog niet beschikbaar in Europa. Hopelijk zal dit op korte termijn nog veranderen.