Zin in een spelletje Blood Bowl? Wat is Blood Bowl hoor ik u vragen? Je kan het best omschrijven als een botbrekende variant van American Football waarin geweld en vals spelen centraal staan. Het spel speelt zich af in een fantasy wereld met onder andere mensen, orks ,dwergen en elven.

Blood Bowl: Team Manager is een kaartspel dat opgesmukt is met enkele dobbelstenen en counters. Twee tot vier spelers nemen de strijd met elkaar op in de simulatie van een seizoen Blood Bowl. Nadat je één van de zes teams hebt gekozen begin je het spel met een deck waardeloze spelers. Deze spelers zijn niet al te snugger en hebben beperkte talenten, maar een talentvolle coach zal er het maximum kunnen uithalen. Je hebt namelijk maar 5 weken de tijd om ze om te vormen tot de beste van de competitie. Je kan hiervoor wedstrijden spelen, betalingen ontvangen, je personeel upgraden en nieuwe spelers draften. Door het winnen van wedstrijden zal je team verbeteren en zal je meer fans verzamelen.

Op het einde van het seizoen (dan ongeveer 90 minuten zal duren) zal de Blood Bowl plaatsvinden. Daarna tellen de spelers hun fans en de coach die de meeste fans heeft verzameld mag zich Manager of the Year noemen.

Het spel zal beschikbaar zijn in oktober/november. Het spel is reeds beschikbaar als pre-order bij Spelshop.